Ticaret Bakanı Bolat ve iş dünyası temsilcileri Bangladeş'te işbirliği fırsatlarını görüşecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ve Bangladeş arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin daha ileri seviyeye taşınması amacıyla, Türk iş dünyasından önemli temsilcilerin bulunduğu kalabalık bir heyetle, bu ülkeyi ziyaret edecek.

Ankara

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bakan Bolat, 9 Ocak'ta, Bangladeş'in başkenti Dakka'da gerçekleşecek ziyarette Bangladeş Geçici Hükümeti Başdanışmanı Muhammed Yunus ve Ticaret ile Tekstil ve Jüt bakanlıklarının danışmanlığı görevini yürüten Şeyh Beşir Uddin ile ikili görüşmeler yapacak.

Heyette, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulundan (DEİK) yetkililer de yer alacak.

Ticaret ve yatırım ilişkilerinin daha ileriye taşınması hedefleniyor

Ziyarette, iki ülkenin ticaret ve yatırım ilişkilerini ileri seviyelere taşımak amacıyla Türk ve Bangladeş iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin bulunacağı "Yuvarlak Masa Toplantısı" da yapılacak.

Bolat, bu ülkedeki Türk iş insanlarıyla bir araya gelerek mevcut sorunlar ve potansiyel işbirliği fırsatları üzerine görüş alışverişinde de bulunacak.

Bakan Bolat'ın Türkiye'deki üniversitelerden mezun olan Bangladeşliler ile görüşmesi de planlanıyor.

Yeni alanlardaki işbirliği fırsatları değerlendirilecek

Ziyaret, iki ülke arasındaki tarihi bağların yanı sıra ekonomik ilişkilerin daha da güçlendirilmesi açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

Türkiye ile Bangladeş arasındaki ticaret hacmi 2024 itibarıyla 1,3 milyar doların üzerinde gerçekleşti.

Ziyarette, ikili ticaretin daha dengeli ve çeşitlendirilmiş bir yapıya kavuşması amacıyla, altyapı projeleri, enerji, sağlık turizmi başta olmak üzere turizm, madencilik, lojistik, e-ticaret, savunma sanayi ve temiz enerji gibi yeni işbirliği alanları ele alınacak.

Ziyaret, iki ülke arasında daha fazla işbirliği ve ortaklık geliştirme kararlılığını ortaya koyma amacını da taşıyor.

 

Kaynak:AA

Sosyal Medya Hesaplarımız

Abone Ol

Reklam

"Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?"